Anabilim Dalı Başkanı: Doç. Dr. Azer ÖZAD DÜZGÜN

Programın Amacı 

Programımız eğitim programlarında üniversitemizin ve enstitümüzün kurumsal hedefleri ve önceliklerinin yanı sıra güncel yerel, bölgesel, ulusal ihtiyaçları ve hedefleri dikkate almaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Mesleğinin gereği olarak 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa, Yönetmeliklerine ve mevzuatına hâkim, mevzuata uygun olarak kurumda gerekli çalışmaların yapılmasında deneyimli, raporlama yapabilecek ve ilgili prosedürleri hazırlayabilecek, planlama ve analitik düşünme yeteneğine sahip, takım çalışmasına yatkın, dinamik bir çalışma ortamının gerektirdiği esnekliğe sahip, konusunda yenilikleri takip edip uygulama konusunda hevesli, iletişim ve analiz yeteneği kuvvetli, alanında bireysel çalışma becerisine sahip ve girişimcilik yeteneği kazanmış olmayı amaç edinmektedir.

 

Programın Hedefi 
Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışacak profesyoneller yetiştirmek bölümün başlıca hedefidir.
 

Tarihçe

Gümüşhane Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü 31.05.2008 tarihinde 2547 Sayılı Yükseköğretim kanununa tabii olarak kurulmasıyla 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Enstitü bünyesinde yer almıştır.

 

Kabul Koşulları

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ALES sınavından geçerli puan almak.

 

Üst Kademeye Geçiş

Yüksek Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve YÖK’ de geçerliliği olay yabancı dil sınavlarından herhangi birinden geçerli not almak koşuluyla Doktora programlarında öğrenim göremeye hak kazanırlar.

 

Mezuniyet Koşulları

İş Sağlığı ve Güvenliği  alanında yüksek lisans derecesi elde edebilmek için 21 kredilik (120 AKTS karşılığı) ders alıp, en az CB derecesiyle geçmiş olmak, 4.0 üzerinden en az 2.5 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak ve bir yüksek lisans tezi hazırlayıp, jüri önünde sunarak başarılı olmak şarttır.

 

Ölçme ve Değerlendirme

Her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB ve CB harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılır.